بروز شده در: 2021-11-15
استات باکس یک سرویس آمارگیر وبلاگ و وب سایت ایرانی می باشد که به شما این اجازه را می دهد به تعداد نامحدود سایت ها و وبلاگ های خود را اضافه کرده و ترافیک و بازدیدکننده های آنها را ردیابی کنید. آمار و ارقام هر سایت و وبلاگ توسط فیلترهای مختلفی مانند منبع ورود بازدیدکننده، ترافیک هر صفحه از سایت، موبایل و مرورگر و اندازه صفحه کاربر، قاره و کشور و شهر بازدیدکننده و... قابل تفکیک بوده و همچنین قابلیت آمار زنده و لحظه ای به شما این امکان را می دهد تا به صورت آنی کاربران و تعداد بازدیدکننده های سایت های خود را مشاهده کنید.
در اینجا چندین مرحله ساده و تصویری به شما ارائه کرده ایم که بتوانید به راحتی استفاده از استات فاکس را آغاز کنید. بطور خلاصه استفاده از استات فاکس ترفند خاصی نداشته و پیش نیاز آن عضویت و داشتن حساب کاربری است. سپس سایت خود را اضافه کرده و کد آمارگیر ارائه شده را در قالب سایتتان قرار دهید. اکنون به طور دقیق تر و همراه با تصویر به شما آموزش خواهیم داد، پس با استات فاکس همراه باشید.
مهم ترین قدم، عضویت یا وارد شدن به حساب کاربری است. اگر در بخش پنل استات فاکس عضو نشده اید، از بخش فرم عضویت استفاده کرده و با وارد کردن یک نام دلخواه (فارسی یا انگلیسی)، یک ایمیل (حتما ایمیل واقعی خودتان باشد)، رمزعبور (یک رمزعبور را در هر دو فیلد وارد کنید)، سپس شرایط استفاده و حریم خصوصی را مطالعه نموده و تیک مربوط به آن را بزنید، اکنون عضویت خود را کامل کنید. اگر در مرحله بعد از شما خواسته شد تا ایمیل خود را فعال کنید، به صندوق ورودی ایمیل خود مراجعه کنید و لینکی که برایتان ارسال شده را کلیک کنید.
اگر قبلا عضو شده اید، از فرم ورود به حساب استفاده کرده و ایمیل و رمزعبورتان را وارد کنید تا وارد حساب خودتان شوید.
اگر رمزعبور حساب خود را فراموش کرده اید، از فرم فراموشی رمزعبور استفاده کنید. در این صفحه آدرس ایمیلی که برای ساخت حساب کاربری استفاده کرده اید را وارد نمایید. استات فاکس یک پیام حاوی لینک بازیابی رمزعبور به همین آدرس ایمیل برایتان ارسال خواهد کرد که خواهید توانست نسبت به تغییر رمزعبور حساب خود اقدام کنید و وارد حساب کاربری خود شوید.
پس از ورود به پنل استات فاکس، مانند تصویر زیر روی کلید "اضافه کردن سایت جدید" کلیک کنید.
در صفحه باز شده همانند تصویر زیر باید آدرس سایت یا وبلاگ یا ساب دامین مورد نظرتان را وارد کنید. سپس حریم خصوصی آمار خودتان را تعیین کنید و در صورت نیاز یک رمزعبور به آن بدهید تا آمار و ارقام این سایت تنها توسط وارد نمودن رمزعبور نمایش داده شود. بخش های دیگر را در صورت نیاز تکمیل کنید (اختیاری هستند)، و کدی که در انتهای این صفحه قرار دارد را در بین تگ <head> یا <body> سایت یا وبلاگ خودتان قرار دهید تا بتواند ترافیک سایت شما را شناسایی کند.
استثناء کردن پارامترها:
در صورتی که تمایل ندارید ترافیک مربوط به بعضی از لینک های دارای پارامترخاص به طور مثال لینک هایی به صورت https://statfox.ir/?ref=domain شناسایی شوند و در پنل اماری سایتتان لحاظ شوند، می توانید در فیلد استثنا کردن پارامترهای لینک مانند تصویر بالا، هر کدام را در یک خط وارد نمایید تا ترافیک صفحاتی که دارای این پارامترها هستند، داخل استات فاکس ثبت نشوند و کد آمارگیر نیز در این صفحات عمل نکند.
استثناء کردن آی پی:
اگر تمایل ندارید آمار بازدید مربوط به خودتان توسط استات فاکس محاسبه و شناسایی شود، کافیست آی پی خودتان یا مدیران دیگر سایت و وبلاگتان را در این قسمت وارد کنید (هر آی پی در هر خط). این عمل باعث خواهد شد بازدیدهایی که خودتان از صفحات سایتتان انجام می دهید وارد آمار و ارقام سایتتان نشود و آمار دقیقی از ترافیک واقعی سایتتان داشته باشید.
مهم ترین بخش، استفاده صحیح از کد آمارگیر است. کد آمارگیر باید در بالای سایت بین تگ های <head> و </head> قرار داشته باشد و یا بین تگ های <body> تا </body> قالب. در صورت استفاده اشتباه این کد یا استفاده نکردن از این کد در سایت، ترافیک های سایتتان ردیابی و شناسایی نخواهد شد و آمار و ارقامی در پنل استات فاکس برایتان نمایش داده نخواهد شد. بنابراین در قرار گیری صحیح این کد دقت فرمائید.
برای قرار دادن کد آمارگیر در وبلاگ ها، از پنل مدیریت وبلاگ خود، وارد بخش "ویرایش کد قالب" شوید. همان صفحه ای که بتوانید در کدهای قالبتان تغییراتی ایجاد کنید. برای مثال در بلاگفا از ستون کناری پنل مدیریت، روی "تنظیمات و دیگر امکانات" کلیک کنید، در صفحه باز شده لینک "ویرایش قالب وبلاگ" را کلیک کنید تا صفحه ای مانند زیر برایتان باز شود. سپس کدی که در انتهای صفحه افزودن سایت جدید در استات فاکس به شما داده شده را مطابق تصویر زیر، زیر کد head قرار دهید و قالب را ذخیره کنید. کار تمام است! از این پس برای دیدن آمار بازدید وبلاگ خود به پنل خودتان در استات فاکس مراجعه کنید.
در وب سایت های حرفه ای مانند وردپرس، جوملا و سایر اسکریپت ها، باید فایل مربوط به قالب سایت خودتان را پیدا کنید و کد آمارگیر را در فایل مربوط به هیدر - Header قالب قرار دهید. در قالب های وردپرسی عموما فایلی به نام header.php در پوشه قالب وجود دارد که می توانید کد آمارگیر را در آنجا وارد کنید. در صورتی که در قرار دادن کد مشکل داشتید، از فرم تماس با ما درخواست کنید.
پس از اینکه توسط مرحله قبل، سایت یا وبلاگ خود را اضافه کردید، اکنون برای سایت اضافه شده یک پنل مانند تصویر زیر پیش روی شما خواهد بود:
در تصویر بالا، به صورت یک نوار گزینه های زیر را مشاهده می کنید که فیلترهای تفکیک بازدیدکننده های سایتتان هستند و می توانید از آنها برای بررسی دقیق تر استفاده کنید.
کمپین ها:
در صفحه آمار سایت، زیر مجموعه گزینه "ورودی ها" یک گزینه به نام "کمپین ها" مشاهده می کنید. این قسمت برای تفکیک کمپین های تبلیغاتی هستند که به سایت های دیگر سفارش می دهید و قصد دارید میزان ورودی هر یک از این کمپین های را به صورت جداگانه شناسایی کنید. برای تعیین کمپین ها، باید پارامتر خاصی داخل لینک هایی که در سایت های دیگر قرار می دهید وجود داشته باشد.
برای مثال فرض کنید ما قصد داریم یک لینک از سایتمان را در یک انجمن قرار دهیم و قصد داریم ورودی هایی که از این سایت وارد سایت ما می شوند را به صورت جداگانه و مشخص مشاهده کنیم و ببینیم چه مقدار بازدیدکننده از طریق این لینک و انجمن موردنظر وارد سایت ما شده اند. یا یک تبلیغات بنری به یک سایت سفارش داده ایم و قصد داریم بررسی کنیم چه میزان بازدیدکننده از طریق این بنر وارد سایت شده اند و یا لینک سایتمان را در شبکه های اجتماعی و یا اپلیکیشن ها و نوتیفیکیشن ها قرار داده ایم و می خواهیم میزان اثربخشی این تبلیغات و لینک ها را مشاهده کنیم. ما باید پارامتر کمپین به همراه نام مشخص را برای لینکی که در تبلیغات قرار می دهیم تعریف کنیم. پارامتر کمپین و نام آن به این صورت است:
https://statfox.ir/?utm_campaign=StatFox
بخش اول آن آدرس سایت است، در قسمت بعدی پارامتر ?utm_campaign پارامتر عمومی تعریف یک کمپین است و بجای StatFox می توانیم نام آن انجمن یا هر نام دلخواهی را وارد کنیم (کلمه فارسی هم می توانید استفاده کنید ولی برای عملکرد بهتر کمپین ها بهتر است عبارات انگلیسی استفاده کنید). هر آمار و ورودی از طریق این لینک کمپین، در گزینه "ورودی ها > کمپین ها" لیست خواهد شد. ما سه کلمه کمپین را بطور آزمایشی امتحان کردیم که نمونه آمار ثبت شده برای این کمپین ها را مشاهده می کنید:
این گزینه به شما قابلیت شمارش موارد خاص را می دهد. برای مثال می توانید تعداد دفعات کلیک روی یک لینک را اندازه گیری کنید و در پنل آمار > گزینه رویدادها اطلاعات کامل آن را مشاهده کنید. برای استفاده از این گزینه، در مرحله اول نیاز دارید کد مربوط به رویداد خاص خود را تولید کنید. اگر به گزینه رویدادها مراجعه کنید، همانند تصویر زیر می توانید می توانید کد تابع جاوا اسکریپت رویدادها را دریافت کنید:
از این بخش یک تابع جاوا اسکریپت به دست خواهید آورد که از آن باید برای تعریف کدهای جاوا اسکریپت مخصوص به فعالیت های مدنظرتان استفاده کنید. برای مثال می توانید از دستورات onLoad استفاده کنید تا تابع در صفحات خاصی به محض باز شدن صفحه اجرا شود و شمارش خاصی را انجام دهد، یا این تابع را به صورت OnClick برای یک کلید خاصی استفاده کنید (مانند کلید دانلود یک نرم افزار یا محصول) که بتواند تعداد کلیک های آن لینک را محاسبه کند. تمامی این موارد به شما بستگی دارد و باید برای این قسمت و استفاده از قابلیت های رویدادها، کمی کدنویسی انجام دهید. اما در ادامه روش رایج شمارش تعداد کلیک روی لینک خاصی را که عموما از آن استفاده می شود را با ذکر چندین نمونه کد آموزش داده ایم.
یکی از بهترین و سریع ترین روش های استفاده از رویداد، استفاده از دستور OnClick روی لینک ها است. این بخش برای محاسبه چه چیزهایی مناسب است؟
نحوه انجام کار:
روش استفاده از رویدادها بسیار آسان است و باید کد HTML مربوط به لینک ها را ویرایش کنید. ما قبلا برای شما تعدادی کد نمونه انجام اینکار را در GitHub اضافه کرده ایم که می توانید از لینک زیر مشاهده کنید:
نمونه های کد رویداد HTML برای Onclick در گیت هاب
در نهایت در صفحه رویدادها می توانید تعداد کلیک هر لینک موردنظر را به این صورت مشاهده کنید. با واحدها و پیکربندی های دلخواه:
بعد از اینکه یک سایت یا وبلاگ را به پنل خود اضافه کردید، می توانید اطلاعاتی مانند حریم خصوصی دسترسی به صفحات آمار، پارامترها، آی پی ها، رمزعبور دسترسی به آمار و ... را ویرایش کنید. برای اینکار مانند تصویر زیر، زمانی که وارد پنل سایت موردنظر شده اید، با کلیک روی آیکن سه نقطه و گزینه "ویرایش" وارد صفحه ویرایش شوید.
برای دسترسی به جزئیات مربوط به حساب کاربری خود، مانند تغییر رمزعبور، تغییر موقعیت زمانی، مشاهده پلن فعلی، مشاهده فاکتورها و پرداخت های انجام شده قبلی، تغییر نام، API و یا حذف کامل حساب کاربری و اطلاعات آن همانند تصویر زیر از ستون سمت راست، روی تصویر پروفایل یا لینک "حساب کاربری" کلیک کنید. صفحه ای همانند تصویر زیر برایتان باز خواهد شد که تمامی موارد مذکور در این بخش در دسترس شماست.
در صورتی که سایت پرترافیکی دارید و پلن رایگان جوابگوی نیاز شما نیست، می توانید نسبت به خرید و ارتقاء پلن عضویت خود اقدام کنید. برای مشاهده پلن های اشتراک روی این لینک کلیک کنید و یا در صفحه اصلی داشبورد خود در پنل استات فاکس، کنار لینک اضافه کردن سایت جدید، لینک مربوط به پلن ها وجود دارد. با ورود به صفحه پلن ها، با صفحه ای مانند تصویر زیر رو به رو خواهید شد:
پس از انتخاب پلن، به صفحه تسویه حساب منتقل خواهید شد. صفحه ای که همانند تصویر زیر پیش روی شما خواهد بود: